Yoga lessen

YOGA LESSEN EN SCHEMA

Er staan verschillende yogalessen op het programma
zodat je de mogelijkheid hebt om de les te kiezen en te volgen
die het beste bij je past.

Heb je geen/weinig ervaring met yoga en weet je niet welke les je wilt proberen?
Dan is yin yoga of slow vinyasa yoga een hele mooie les om mee te beginnen.
Qua tempo is deze les vriendelijk en toegankelijk.

POWERYOGA

Poweryoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga. Het is de variant van de Ashtanga Yoga. De houdingen in Poweryoga worden in een continue beweging of krachtige ‘flow’ op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Door het beoefenen en synchroniseren van de juiste ademhaling, houdingen en focuspunten tijdens de yoga, krijg je controle over je zintuigen en een dieper inzicht in jezelf. Poweryoga is geschikt als je op zoek bent naar een dynamische en fysieke training in combinatie met geestelijke ontspanning.

VINYASA FLOW

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga en vindt zijn oorsprong in Ashtanga Yoga. Het is een wat creatievere vorm van yoga vergeleken met de Poweryoga. De les wordt rustig opgebouwd (je start in een zittende houding) waarna je opbouwt naar de meest uitdagende houdingen. Vanuit deze uitdagende houdingen ga je naar wat rustigere houdingen en je sluit af in Savasana.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en ontspannen yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities in yin yoga worden langer vastgehouden (3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel. Door je over te geven aan de houdingen bereik je de diepere lagen in je lichaam en ervaar je dat er ruimte ontstaat om dieper te ontspannen, op zowel fysiek als mentaal niveau. Yin yoga is heel toegankelijk en deze stijl kan goed gecombineerd worden met een yang yoga zoals poweryoga of yang sport zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen of fitness.

EASY FLOW YOGA

Easy Flow Yoga is een rustige en krachtige vorm van yoga. Easy Flow Yoga bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en het verbeteren van orgaanfuncties. Het tempo van Easy Flow Yoga is wat rustiger dan de Poweryoga wat fijn is voor de overgang van de houdingen. We besteden aandacht aan het synchroniseren van ademhaling met beweging. En er is ruimte voor rust en ontspanning. Je bevordert hiermee je algehele gezondheid.

YOGA 15 MINUTEN

15 minuten yoga kun je altijd en overal volgen (met toegang tot WiFi). Er wordt aandacht besteed aan kracht opbouwen, twisthoudingen, nek- en schouderoefeningen etc. Fijn om in de ochtend de dag mee te beginnen of om in de avond de dag af te sluiten. Of "gewoon" tussendoor.

ONLINE YOGA

Bijna alle lessen worden ook online gegeven. Als je geen ervaring hebt met yoga, dan is het fijn om eerst wat lessen in de studio te volgen zodat we kunnen meekijken naar de houding in de oefeningen. Als je die mogelijkheid niet hebt, dan is yin yoga een mooie les om online mee te beginnen. Voor de online lessen is het eventueel fijn om gebruik te maken van een meditatiekussen en een blok of blokken. Creëer een fijn plekje voor jezelf en maak het comfortabel. Je ontvangt automatisch 30 minuten van te voren een mailtje met de link naar de online les.

BEDRIJFSYOGA

In de studio, vanaf je bureaustoel online of op locatie. We besteden onder andere aandacht aan nek- en schouderoefeningen, ademhaling en je houding. Een "noodzakelijk" goed voor iedereen (die veel zit gedurende de dag:-)).

PRIVÉ LES / COACHING

Tijdens een privé les / coaching gaan we dieper in op jouw behoefte en wensen. Afhankelijk van jouw persoonlijke vraag bekijken we hoe de sessie vorm geven:

Verdieping in jezelf - Mentale gezondheid - Flexibiliteit ontwikkelen - Fysiek en Mentaal ontspannen - Meditatie - Oefeningen om je bewust te worden van je lijf.

Manon heeft een passie voor de innerlijke mens en Human Design, een studie die inzicht in wat jou uniek maakt als mens en wat het beste bij jou past. Dit combineert ze in de privé lessen met ruim 13 jaar ervaring als yogadocent, holistisch lifestyle coach en personal trainer.

TOP