Yoga lessen

YOGA LESSEN EN SCHEMA

Er staan verschillende yogalessen op het programma
zodat je de mogelijkheid hebt om de les te kiezen en te volgen
die het beste bij je past.

Heb je geen/weinig ervaring met yoga en weet je niet welke les je wilt proberen?
Dan is yin yoga een hele mooie les om mee te beginnen.
Qua tempo is deze les vriendelijk en toegankelijk.

POWERYOGA

Poweryoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga. Het is de variant van de Ashtanga Yoga. De houdingen in Poweryoga worden in een continue beweging of krachtige ‘flow’ op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Door het beoefenen en synchroniseren van de juiste ademhaling, houdingen en focuspunten tijdens de yoga, krijg je controle over je zintuigen en een dieper inzicht in jezelf. De houdingen kun je aanpassen, daardoor werk je altijd op je eigen niveau. Poweryoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een dynamische en fysieke training in combinatie met geestelijke ontspanning.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en ontspannen yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities in yin yoga worden langer vastgehouden
(3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel. Door je over te geven aan de houdingen bereik je de diepere lagen in je lichaam en ervaar je dat er ruimte ontstaat om dieper te ontspannen, op zowel fysiek als mentaal niveau. Yin yoga is heel toegankelijk en deze stijl kan goed gecombineerd worden met een yang yoga zoals poweryoga of yang sport zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen of fitness.

EASY FLOW YOGA

Easy Flow Yoga is een rustige vorm van yoga. Easy Flow Yoga bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en het verbeteren van orgaanfuncties. Het tempo van Easy Flow Yoga is wat rustiger wat fijn is voor de overgang van de houdingen. We besteden aandacht aan het synchroniseren van ademhaling met beweging. En er is ruimte voor rust en ontspanning. Je bevordert hiermee je algehele gezondheid.

ONLINE YOGA

Alle lessen zijn ook online te volgen. Als je geen ervaring hebt met yoga, dan is het fijn om eerst wat lessen in de studio te volgen zodat we kunnen meekijken naar de houding in de oefeningen. Als je die mogelijkheid niet hebt, dan is yin yoga een mooie les om online mee te beginnen. Voor de online lessen is het eventueel fijn om gebruik te maken van een meditatiekussen en een blok of blokken. Je ontvangt automatisch 30 minuten van te voren een mailtje met de link naar de online les.

STOELYOGA

Toegankelijk, online, te volgen vanaf je (bureau)stoel en een fijne "break" voor je hoofd. We besteden onder andere aandacht aan nek- en schouderoefeningen, ademhaling en je houding. Een "noodzakelijk" goed voor iedereen die veel zit gedurende de dag :-).

PRIVÉ LES

Tijdens een privé les gaan we dieper in op jouw behoefte en wensen. Hierbij kun je denken aan:

- Kracht opbouwen
- Flexibiliteit ontwikkelen
- Fysiek en Mentaal ontspannen (in weerstand)
- Verdieping in houdingen
- Verdieping in yoga en jezelf

Manon heeft ruim 12 jaar ervaring als yogadocent, personal trainer en holistisch lifestyle coach en gebruikt deze ervaring in de privé lessen.

TOP