Groepslessen

onze lessen

We geven les in kleine groepen.
Er staan verschillende lessen op het programma
zodat je de mogelijkheid hebt om die les te kiezen
die het beste bij je past.

Spicy Free Flow

Spicy Free Flow is een dynamische en krachtige vorm van yoga. In deze les word je uitgedaagd in je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. De les heeft een creatief en speels karakter.

De houdingen worden in een continue beweging of krachtige ‘flow’ op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Deze les is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een fysieke en dynamische inspanning in combinatie met geestelijke ontspanning.

Vinyasa Flow

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga. De les wordt opgebouwd van rustige naar meer uitdagende houdingen. Het opbouwen van kracht, balans en uithoudingsvermogen staan centraal in deze les. Als je van afwisseling en uitdaging houdt zit je hier op je plek. 

Ashtanga Yoga (Mysore)

Deze les staat in het teken van jouw eigen yoga practice. Je leert de zonnegroeten, staande houdingen en zittende houdingen van de Ashtanga Yoga. En de basis van de yogafilosofie en de techniek van houdingen.

Iedereen kan meedoen, van beginners tot gevorderden. Je wordt begeleid in het leren van zelfstandig yoga doen.

Je wordt uitgenodigd om te groeien in je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.

Easy Flow

Easy Flow Yoga is een rustige krachtige vorm van yoga. Easy Flow Yoga bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en conditie en het verbeteren van orgaanfuncties. De les is geschikt voor beginners en gevorderden.

We besteden aandacht aan het synchroniseren van ademhaling met beweging. En er is ruimte voor rust en ontspanning. Deze les verhoogt de energie, verbetert de balans en flexibiliteit van het lichaam, kalmeert de geest en verbetert de spijsvertering en slaap.

Slow vinyasa

Slow Vinyasa is een rustige vorm van yoga. Slow Vinyasa bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en het verbeteren van orgaanfuncties. Het is een creatieve vorm van yoga met als achtergrond Hatha Yoga.

Als je begint met yoga is dit een hele mooie les om te starten. Maar ook als je ervaring hebt met yoga en op zoek bent naar een vriendelijke, fijne les waarbij je je lichaam goed kan leren kennen en voelen.

Free Flow

Laat je verrassen door deze, creatieve, intuïtieve free flow les. Mooie thema’s komen aan bod, zoals chakra’s, de meridianen, seizoenen en meer. De les wordt creatief en intuïtief ingevuld en per week zal de les anders zijn.

Dit kunnen yin yoga houdingen verweven met een (zachte) easy flow zijn of bijvoorbeeld balansoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Yin Yoga

Yin yoga is een toegankelijke, rustige en ontspannen yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities in yin yoga worden langer vastgehouden (3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel.

Door je over te geven aan de houdingen bereik je de diepere lagen in je lichaam en ervaar je dat er ruimte ontstaat om dieper te ontspannen, op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Yin Yoga Stress Relief

In deze les besteden we aandacht aan volledige ontspanning en het loslaten van spanning. Vaak staan we in “actie-stand” en heeft je lichaam mentaal en fysiek juist rust nodig. In deze les keer je naar binnen en mag je ervaren wat stilte en ontspanning je brengen. Je mag alle “doe-energie” achterlaten tijdens deze les.

Stress gaat over het proces om je staande te houden in een veranderende omgeving. De wereld om je heen is continue aan verandering onderhevig en dat vraagt om aanpassing. Stress is heel normaal en zelfs ook een nuttig proces om veerkrachtig te zijn.