Groepslessen

GROEPSLESSEN

We geven les in kleine groepen van gemiddeld 6 mensen.
Er staan verschillende lessen op het programma
zodat je de mogelijkheid hebt om de les te kiezen en te volgen
die het beste bij je past.

FREE FLOW YOGA

Laat je verassen door deze intuïtieve free flow les. Mooie thema's komen aan bod, zoals chakra's, de meridianen, seizoenen en meer. De les wordt creatief en intuïtief ingevuld en per week zal de les anders zijn.

De energie van de groep zal hierin ook een rol spelen. Dit kunnen yin yoga houdingen verweven met een (zachte) easy flow zijn of bijvoorbeeld, mindfulness, ademhalingsoefeningen en meditatie.

VINYASA FLOW

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga en vindt zijn oorsprong in Ashtanga Yoga. Het is een wat creatievere vorm van yoga vergeleken met de Poweryoga. De les wordt rustig opgebouwd (je start in een zittende houding) waarna je opbouwt naar de meest uitdagende houdingen. Vanuit deze uitdagende houdingen ga je naar wat rustigere houdingen en je sluit af in Savasana.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en ontspannen yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities in yin yoga worden langer vastgehouden (3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel. Door je over te geven aan de houdingen bereik je de diepere lagen in je lichaam en ervaar je dat er ruimte ontstaat om dieper te ontspannen, op zowel fysiek als mentaal niveau. Yin yoga is heel toegankelijk en deze stijl kan goed gecombineerd worden met een yang yoga zoals poweryoga of yang sport zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen of fitness.

YIN YOGA STRESS RELIEF

Stress gaat over het proces om je staande te houden in een veranderende omgeving. Dingen om je heen veranderen en daar moet je je op aanpassen. Stress is heel normaal en zelfs ook een nuttig proces om veerkrachtig te zijn.

In deze les besteden we aandacht aan volledige ontspanning en het loslaten van spanning. Vaak staan we in "actie-stand" en heeft je lichaam mentaal en fysiek juist rust nodig. In deze les keer je naar binnen en mag je ervaren wat stilte en ontspanning je brengen. Je mag alle “doe-energie” achterlaten tijdens deze les.

EASY FLOW YOGA

Easy Flow Yoga is een rustige en krachtige vorm van yoga. Easy Flow Yoga bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en het verbeteren van orgaanfuncties. Het tempo van Easy Flow Yoga is wat rustiger dan de Poweryoga wat fijn is voor de overgang van de houdingen. We besteden aandacht aan het synchroniseren van ademhaling met beweging. En er is ruimte voor rust en ontspanning. Je bevordert hiermee je algehele gezondheid.

SLOW VINYASA

Slow Vinyasa is een rustige vorm van yoga. Slow Vinyasa bevordert het stretchen en ontwikkelen van spieren en het verbeteren van orgaanfuncties. Het is een creatieve vorm van yoga met als achtergrond Hatha Yoga.
Als je begint met yoga is dit een hele mooie les om te starten. Maar ook als je ervaring hebt met yoga en op zoek bent naar een vriendelijke, fijne les waarbij je je lichaam goed kan leren kennen / voelen.

PILATES

In deze les kun je ervaren wat de klassieke vorm van Pilates (grondlegger Joseph Pilates) / medische Pilates inhoudt. Dit is eventueel ook interessant voor mensen met een blessure / fysieke beperking. Het is gericht op het trainen van het hele lichaam met het stabiliseren van de wervelkolom en core als focus. Het verschil met Yoga is dat Pilates gericht is op een systeem van oefeningen en een fysiek doel heeft; het versterken van je kleine, dieper liggende spieren.

TOP